Az élet nem néz hátra... de mi azért néha visszatekinthetünk rá.
2011. január 22., szombat
Kenyeret
azóta nem sütöttem, amióta nem működik a kenyérsütőnk (egy éve? - kéne már venni egy új üstöt). Most kinéztem a molyról Mdmselle receptjét. Nekem ugyan nincs vaslábasom (van, de kicsi és nincs teteje),de jénaiban is ilyen szépen sikerült:
Köszi:) A tiéd is szép ám! Ez fehér lisztből van. A kenyérsütővel én is szinte mindig teljes kiőrlésű búzalisztet használtam, most is abból akartam sütni, de "meghálósodott" :( Majd legközelebb.
ganita: a recept topsecret, ne áruld el senkinek:): 500 gr simaliszt, 2 evőkanál szárazélesztő, 1 teáskanál sót, és 3 dl langyos viz. Dagasztottam, kelesztettem, ismét összegyúrtam, aztán hideg sütőben fedővel 1 órát sütöttem. Másodszorra római-tálban sütöttem. Azóta sütöttem graham lisztből is, nekem ízlett, a családnak nem annyira.
Hopsz, én ilyet géppel sem tudok :))
VálaszTörlésIlyet géppel én sem tudok:) Viszont gép nélkül is meglepően egyszerű volt.
VálaszTörlésEz gyönyörű! Fogyasszátok egészséggel!
VálaszTörlésKöszi:)
VálaszTörlésA tiéd is szép ám! Ez fehér lisztből van. A kenyérsütővel én is szinte mindig teljes kiőrlésű búzalisztet használtam, most is abból akartam sütni, de "meghálósodott" :( Majd legközelebb.
Gyönyörű!
VálaszTörlésHááát nem hiába bombázó :).
VálaszTörlésÉn már csak tudom....
És a receptet eltitkolod? :)
VálaszTörlésNagyon szép lett! örülök, hogy sikerült :-)
VálaszTörlésganita: a recept topsecret, ne áruld el senkinek:): 500 gr simaliszt, 2 evőkanál szárazélesztő, 1 teáskanál sót, és 3 dl langyos viz.
VálaszTörlésDagasztottam, kelesztettem, ismét összegyúrtam, aztán hideg sütőben fedővel 1 órát sütöttem. Másodszorra római-tálban sütöttem.
Azóta sütöttem graham lisztből is, nekem ízlett, a családnak nem annyira.
Ok, nem árulom el, inkább holnap kipróbálom... :) köszi!
VálaszTörlés